Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Una comitiva judicial es presenta al parc de Bombers de Girona per una investigació sobre els fets d’octubre

Des de Bomberes per la República denuncien que han anat a "retirar la CPU de la guàrdia i el mòbil del cap de torn a requeriment del jutjat per diligències obertes de la Guàrdia Civil"

|

- Publicitat -

La sectorial de l’ANC Bomberes per la República ha denunciat via Twitter que una comitiva judicial s’ha presentat al parc de Bombers de Girona per a “retirar la CPU [Unitat central de processament] de la guàrdia i el mòbil del cap de torn a requeriment del jutjat per diligències obertes de la Guàrdia Civil”. “Sembla que hi ha tres bombers investigats per la vaga del 3 d’Octubre”, han afegit. De moment, no els ha arribat més informació.

Publicitat

AMPLIACIÓ.- Des de Bomberes per la República, han ampliat la informació confirmant que la Guàrdia Civil investiga tres comandaments dels bombers de Girona i “ha demanat a Interior, amb requeriment del jutjat 2 de Girona, els dispositius informàtics i telemàtics per saber què van fer el 2 d’octubre”. “Segons la Guàrdia Civil, des de vehicles del parc els van increpar”, escriuen a Twitter, on també apunten que “ja és casualitat” que “la Guàrdia Civil es presenti al parc de Girona després que fa uns dies l’agent C88411L expliqués al judici farsa que el 2 d’octubre va veure passar un comboi dels Bombers sonant clàxons i sirenes i que els van insultar”. Una informació que, per altra banda, han negat.

AMPLIACIÓ.- El jutjat número 2 de Girona ja ha citat els tres bombers com a investigats per a declarar a mitjans de juny, entre el dia 12 i el 20.

El bomber ferit per les càrregues dels Mossos en el tall de l’A-2 a Soses declara davant del jutge

D’altra banda, el bomber de Santa Maria d’Oló (Moianès) que va resultar ferit durant les càrregues dels Mossos per desallotjar el tall que s’estava duent a terme a l’A-2 a Soses (Segrià) el 27 de març del 2018 contra la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya ha declarat aquest dimecres al jutjat d’instrucció número 2 de Lleida com a investigat pels delictes de desobediència, atemptat als agents de l’autoritat i danys.  Ha estat denunciat per un agent dels Mossos d’Esquadra després que ell es querellés contra els agents que el van reduir després de resultar asfixiat com a conseqüència de l’actuació policial. L’home va estar cinc mesos de baixa per les ferides sofertes.

Davant del jutge, ha qualificat de “desproporcionada” l’actuació dels antiavalots dels Mossos aquell dia. Només ha accedit a respondre les preguntes de la seva defensa, que ha assenyalat que tot i que la policia va identificar unes disset o divuit persones aquell dia, només s’ha citat a declarar al bomber.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut