Dissabte, 28 de maig de 2022 - Edició 1402
La República

Un subinspector de la policia espanyola va facilitar l’espionatge a Julian Assange

El material utilitzat per la CIA per espiar el creador de Wikileaks van ser subministrats per una companyia espanyola de la qual el subinspector espanyol és propietari

Agències 15/01/2021
Imatge d'arxiu de Julian Assange / ACN

Espanya va ser un important causant de l’espionatge que es va realitzar sobre el creador de Wikileaks, Julian Assange, arran d’unes informacions que ha publicat aquest divendres el diari Público, on es pot comprovar que els equips que va utilitzar l’empresa UC Global (per encàrrec de la CIA) per espiar Assange, van ser subministrats per una empresa espanyola amb seu a Madrid. A més, aquesta pertany a un subinspector de la Policía Nacional i TEDAX.

En concret, es tracta d’Hispa Importaciones, i s’encarrega de vendre material que de ben segur va beneficiar l’espionatge: des de càmeres d’alta resolució fins a micròfons que es podien amagar, segons informa Público. En definitiva, aquests equips van ser una peça clau a l’hora de poder espiar Assange per part de la CIA després de l’acord entre UC Global i el servei de seguretat de Las Vegas Sands, que presidia el difunt amic de Donald Trump, Sheldon Adelson.