Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Un restaurant de Gandia expulsa una família al crit de: “Que no sabeu parlar castellà? A Espanya sobra gent!”

|

- Publicitat -

Plataforma per la Llengua denuncia una nova discriminació lingüística al País Valencià. Els fets van passar el 31 de març al bar restaurant Isabel, als Marenys de Rafalcaid, a Gandia, on un dels membres de la família va demanar un “terç de cervesa”, en valencià, i la cambrera va exigir que canviés al castellà.

La família va defensar el dret d’expressar-se en la seva llengua i va demanar que els atengués algú que els entengués en valencià. Lluny de raonar, el propietari del local va preguntar-los, amb arrogància “en quina llengua parlen fora de València”. Posteriorment, els va expulsar.

Publicitat

L’endemà dos membres de la família van tornar a l’establiment per omplir el full de reclamacions i la mateixa cambrera els va amollar, en castellà: “Sou uns mal educats. Que no sabeu parlar castellà? A Espanya sobra gent!”. El propietari i una altra cambrera van llegir la reclamació i van tenir la gosadia de dir que eren mentides, per rematar insultant-los: “Sou uns troglodites!”.

Per denunciar aquesta agressió lingüística, una vintena de voluntaris de Plataforma per la Llengua País Valencià es van concentrar aquest dijous 7 d’abril davant del restaurant i l’entitat ja estudia les vies per denunciar el cas davant les institucions competents.

Et pot interessar  Greu discriminació lingüística: fan fora una clienta catalanoparlant d'una perruqueria al crit de "Estamos en España"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut