Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Un regidor de Vox a València denuncia la formació per corrupció i organització criminal

El membre del grup d'extrema dreta denuncia que Vox està cometent delictes de finançament il·legal, falsedat documental, prevaricació, malversació, coaccions i organització criminal

|

- Publicitat -

Un regidor de Vox de València, Vicente Montañez, ha fet un pas endavant contra la formació d’extrema dreta que lidera Santiago Fiscal i ha presentat una denúncia contra aquesta davant la Fiscalia, segons revela elDiario. El regidor ha denunciat Vox a Anticorrupció en trobar indicis que el partit estava cometent diversos delictes: de finançament il·legal dels partits polítics, falsedat documental, prevaricació, malversació, coaccions i organització criminal.

Montañez ha presentat un escrit de 10 pàgines en el qual explica com el partit va intentar articular un mecanisme per tal que les aportacions econòmiques que les diferents administracions fan als grups parlamentaris i municipals acabessin a les arques del partit. El regidor assenyala directament el gerent de Vox, Juanjo Aizcorbe, i el secretari general del grup, Javier Ortega Smith, que durant una reunió celebrada a nivell intern, van tractar de posar en marxa aquesta pràctica amb el suport dels membres de Vox.

Publicitat

Segons es detalla a la denúncia, a la reunió Airzcorbe va explicar que el 2019 van perdre’s les subvencions als grups municipals, de manera que el projecte polític “no sortia beneficiat”. El gerent va demanar posar en marxa una fórmula de “finançament dels partits polítics”, assegurant que els grups parlamentaris ja s’havien sumat als convenis de col·laboració que reclamava la cúpula de Vox, “a través dels quals rep el partit uns ingressos que venen dels grups municipals i parlamentaris i tenen la contrapartida d’uns serveis”, fet que a ulls del denunciant és “un clar exemple de finançament il·legal de partits”. Posa d’exemple un cas del 2022, quan la direcció del partit remet al grup municipal una factura de 8.239 euros per tal que assumís els costos “d’uns serveis que no havien estat ni sol·licitats, ni prestats, ni pressupostats en cap moment”.

Et pot interessar  El govern espanyol amenaça amb recursos al TC contra les lleis de memòria històrica dels governs del PP i Vox

En la denúncia, el regidor també revela que ha patit assetjament i humiliacions tant en públic com en privat per part del partit, el qual també l’ha amenaçat de deixar-lo fora de les pròximes llistes electorals, després que Montañez es negués reiteradament a les propostes d’Aizcorbe i Smith. “Es pretenia, mitjançant els enganys i la pressió, fer-me incórrer en un o diversos il·lícits penals, sota el xantatge de no continuar en pròximes llistes”, exposa. Per si això no fos prou, el denunciant adjunta també exemples de documentació d’altres grups municipals de Vox, en la qual es prova “que l’assignació dels grups municipals s’estava malversant per a pagar les seus del partit polític”.

Amb tot, Montañez demana a la Fiscalia que investigui els fets exposats per tal de portar-los davant la justícia i que siguin jutjats.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut