Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Un nou govern d’ERC i Junts: el pacte que fa por a Pedro Sánchez

|

- Publicitat -

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha advertit aquest dimarts d’un possible pacte entre ERC i Junts per al pròxim executiu català assegurant que aquest acord seria “reeditar un Govern fallit”. Així s’ha expressat el cap de l’Executiu durant la sessió de control al Govern al Senat, després de ser interpel·lat per l’única senadora d’Unides Podemos, Sara Vilà, pel futur de Catalunya després dels comicis del passat 14 de març. Referent a això, Sánchez ha respost als retrets de la senadora dels comuns per la data de les eleccions a la meitat de la tercera onada. “Em sembla poc raonable tractar de reeditar aquesta fórmula de Govern”, ha puntualitzat Sánchez.

Per això, ha tornat a apostar per exportar a l’Executiu català la coalició governamental de socialistes i Unides Podemos, encara que ha reconegut la dificultat d’aquest pacte donats els nombres d’escons de tots dos partits. Això sí, Sánchez ha recalcat la seva disposició al “diàleg i al retrobament” entre el Gobierno i l’executiu català que surti de les negociacions, del qual ha dit que respectarà la seva legitimitat: “Romandrem atents i tendirem la mà a aquest diàleg”.

Publicitat

Durant la seva intervenció al Senat, Sánchez també ha recriminat als partits sobiranistes que “treguin a passejar” la declaració unilateral d’independència de Catalunya durant les negociacions. “No s’ha après res, el plantejament és continuar dividint”, ha censurat el president espanyol, que ha defensat la seva posició en el conflicte català i ha tornat a insistir en el diàleg. Ha demanat al bloc independentista que es “s’assegui” amb la gent que no ha votat a favor dels partits sobiranistes perquè, segons ha dit, “seria molt important” que el nou Govern de Catalunya “parlés” amb l’altra part de catalans.

Et pot interessar  El suposat govern progressista del PSOE i Sumar portarà al Constitucional la ILP per declarar la independència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut