Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Un eurodiputat de Vox comparteix greus tuits d’odi cap a Pablo Echenique

Puigdemont ha donat suport al diputat de Podemos davant d’un atac feixista “que odia la diferència i la dissidència”

Àlex Huguet 10/11/2020
Pla curt del secretari d'organització de Podem, Pablo Echenique, amb el candidat d'ECP per Barcelona, Jaume Asens, durant una atenció als mitjans. 21 d'abril del 2019. (Horitzontal)

Acte molt greu de l’eurodiputat de Vox, Hermann Tertsch, després que hagi repiulat uns missatges completament feixistes contra el diputat de Podemos al Congreso, Pablo Echenique, que es fiquen amb la seva condició. El missatge fa al·lusió directa a la mare d’Echenique, assegurant que “hagués avortat si no fos per les lleis i costums que la van protegir i que avui abomina”. Per tant, una falta de respecte extremadament greu i una ideologia que es passeja tranquil·lament per diversos parlaments, el Congreso i Europa. Echenique ha denunciat aquest fet, i ha rebut el suport de diversos polítics.

El president exiliat, i company de Hermann Tertsch a la cambra europea ha assegurat en un tuit que “contra l’independentisme projecta el mateix odi repugnant que evidencia aquesta repiulada”, i diu que “el feixisme odia la diferència i la dissidència”, donant tot el suport a Echenique i a la seva família, insultada greument per l’extrema dreta.