Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Un coronel feixista fa campanya contra els que van destapar els neonazis de l’exèrcit espanyol

Han iniciat una recollida de fons per denunciar un grup que va alertar sobre la ideologia d’un capità de l’exèrcit de l’Aire

Avatar
Agències 30/03/2021
Imatge d'uns militars de l'exèrcit espanyol / Gobierno

El cap d’Intel·ligència del comandament d’Operacions del Ministerio de Defensa i un coronel de l’Aire de l’exèrcit espanyol, ha iniciat una recollida de fons i “d’acumulació de denúncies contra el grup criminal Cobardes de Uniforme“. Aquesta és la venjança del feixisme més extrem de l’exèrcit, d’un grup de ciutadans que va alertar sobre la ideologia neonazi de molts militars en actiu.

Com ja va revelar el diari Público, Antonio Meroño Jiménez havia sostingut una bandera amb simbologia nazi i feia el símbol amb la mà del jurament de les SS. Ara, un altre coronel, Luis García-Mauriño ha decidit perseguir aquells que van revelar la veritable ideologia de membres del cos. En concret, persegueix el grup de militars suposadament demòcrates “Ciudadanos de Uniforme“, els quals s’encarreguen d’alertar per internet d’abusos, corrupcions i males pràctiques de l’exèrcit. La campanya de Mauriño titlla de “Cobardes de Uniforme” aquesta associació, i en un informe el coronel acusa de comportament “criminal” i “odi insensat” els participants d’aquest grup.

De fet, segons Público, aquest comportament per part d’un coronel incompleix la directiva europea sobre alertadors que ja fa més d’un any que està en vigor, i que Espanya ha d’incloure a la seva legislació.