Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Un assaig avala que posar Pfizer després d’AstraZeneca produeix una resposta immune forta

|

- Publicitat -

Els resultats preliminars de l’assaig clínic ‘CombiVacs’ de l’Institut de Salut Carlos III han evidenciat que una dosi del vaccí de Pfizer produeix una resposta immune forta i efectes secundaris de lleus a moderats en persones amb menys de 60 anys que van rebre una dosi d’AstraZeneca.

A començament d’abril, Sanitat va prendre la decisió de vacunar amb AstraZeneca tan sols les persones més grans de 60 anys arran de diversos casos de trombosi “molt rars” sobretot en persones de menys edat, seguint l’exemple d’altres països europeus com França o Alemanya.

Publicitat

Aquesta restricció va provocar que moltes persones de menys de 60 anys que ja havien rebut una dosi d’AstraZeneca no poguessin rebre la segona injecció preceptiva. Els afectats són, principalment, personal essencial com professors o policies.

En aquest assaig clínic fase 2, comparatiu, randomitzat i adaptatiu, hi han participat 676 pacients de diferents grups d’edat i comunitats d’Espanya que han rebut una sola dosi d’AstraZeneca i van dels 18 als 59 anys.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut