Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Un any de presó per un independentista detingut pels aldarulls de l’1-O del 2019

|

- Publicitat -

Un jove independentista ha acceptat aquest dimarts una pena d’un any de presó per provocar aldarulls durant una manifestació l’1 d’octubre del 2019 a Barcelona. La fiscalia demanava inicialment tres anys i cinc mesos de presó per desordres públics, però finalment s’ha arribat a un acord amb la defensa per rebaixar la pena a dotze mesos, que no haurà de complir si no torna a delinquir durant els propers dos anys. El judici a l’Audiència de Barcelona no s’ha arribat a celebrar.

Segons el relat de la fiscalia que acceptat l’acusat, la manifestació va començar cap a les 7 de la tarda a la plaça Catalunya, va pujar pel passeig de Gràcia fins a Provença i va acabar davant de l’institut Jaume Balmes, a la cantonada de Consell de Cent amb Pau Claris, on es va desconvocar formalment. Des d’allà, unes 300 persones van seguir manifestant-se, bona part de les quals amb roba fosca i la cara tapada. Van anar fins la Prefectura Superior de la Policia Nacional, a la Via Laietana, on van increpar els antiavalots dels Mossos i la policia espanyola que custodiaven l’edifici.

Publicitat

Des d’allà, l’acusat, amb roba fosca i la cara tapada, va animar els manifestants a dirigir-se al quarter de la Guàrdia Civil de Barcelona, a Travessera de Gràcia. Fins arribar allà, l’acusat, actuant en grup, va creuar almenys cinc contenidors i tanques al mig del carrer per dificultar el pas de les furgonetes policials. Un cop al quarter de la Guàrdia Civil, també va increpar els Mossos que custodiaven l’edifici.

Et pot interessar  El talp de la Guàrdia Civil als Mossos per l’1-O, detingut per blanqueig de capitals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut