Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

Ucraïna condemna la invasió russa iniciada per Putin: “És un atac a la sobirania”

|

- Publicitat -

Ucraïna ha condemnat aquest dijous l’inici de la invasió russa del país, i ha assegurat que l’objectiu del president rus, Vladímir Putin és “destruir l’estat ucraïnès”. En un comunicat, el ministeri d’Exteriors ha afirmat que les forces militars russes estan “atacant ciutats pacífiques des de diverses direccions”. “Aquest és un acte de guerra un atac a la sobirania i la integritat territorial d’Ucraïna, una violació greu de la Carta de les Nacions Unides i el dret internacional”, ha assegurat el govern ucraïnès. El seu president, Volodymyr Zelenski, ha parlat amb el nord-americà Joe Biden i alguns dels líders de la Unió Europea, a qui ha reclamat “sancions immediates” i més suport.

Ucraïna ha avisat que de la resposta a la invasió russa no només en depèn el futur del país, sinó també “la seguretat dels ciutadans d’Europa i el futur de l’ordre mundial”.

Publicitat

En una piulada, Zelenski també ha exigit a Putin que aturi “immediatament” la guerra contra Kíev i “contra el món”. “Estem construint una coalició contra Putin. El món ha de forçar Rússia a la pau”, ha afirmat.

El president ucraïnès també ha enviat un missatge televisat a la ciutadania, on ha demanat “mantenir la calma”. “Si és possible, quedeu-vos a casa. No entreu en pànic, som forts, estem preparats pel que sigui, i derrotarem a qui toqui”, ha assenyalat.

Zelenski ha admès que ja hi ha hagut “atacs contra la infraestructura militar” del país, i contra guàrdies fronterers, i també s’han sentit “explosions a diverses ciutats” ucraïneses. El país, a més, està sota la llei marcial.

Per la seva banda, el ministre ucraïnès d’Exteriors, Dmytro Kuleba, ha admès en un missatge a Twitter que Putin ha iniciat “una invasió a gran escala” del país. “Ciutats pacífiques ucraïneses pateixen atacs”, ha afegit, remarcant que és l’hora d’actuar: “el món pot i ha d’aturar Putin”.

Et pot interessar  Un apunyalament múltiple deixa almenys cinc morts i vuit ferits a Sydney
Publicitat

Opinió

Minut a Minut