Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Ucraïna acusa Rússia de genocidi davant la Cort Internacional de Justícia de l’ONU

|

- Publicitat -

El Tribunal Internacional de Justícia de l’ONU ha iniciat les audiències per la demanda d’Ucraïna contra Rússia. El govern ucraïnès acusa l’executiu rus d’haver comès un genocidi en el seu atac contra el país. En un comunicat a les xarxes socials, el ministeri de Defensa d’Ucraïna ha anunciat que fan una crida a la Cort de l’ONU perquè insisteixi a la Federació Russa per tal que aturi “immediatament” les accions militars al territori d’Ucraïna. Tal com ha anunciat el Tribunal, la Federació Russa no ha comparegut a l’audiència convocada aquest dilluns.

El govern ucraïnès denuncia que Rússia viola el dret internacional i la Convenció de 1948 per a la Prevenció i el Càstig del Delicte de Genocidi, un tractat internacional fonamental en l’àmbit de la protecció dels drets humans.

Publicitat

El ministre de Defensa ucraïnès, Dmytro Kuleba, ha expressat en el mateix comunicat que la diplomàcia ucraïnesa “continua lluitant contra els invasors russos en tots els fronts, inclòs el legal”. “La Cort Internacional de Justícia de l’ONU ha d’estar al costat d’Ucraïna i imposar immediatament mesures cautelars”, ha demanat Kuleba.

Et pot interessar  Verge critica que cap país s'hagi oposat l'Aràbia Saudita presideixi l'òrgan de l'ONU encarregat de promocionar els drets de les dones
Publicitat

Opinió

Minut a Minut