Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Turull i Rull lamenten la continuada repressió del poble de Catalunya

|

- Publicitat -

Els dos presos polítics indultats, Josep Rull i Jordi Turull, han posat de manifest que hi ha una llarga història de la repressió contra el poble de Catalunya i ho subratllen en el 81è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys.

En efecte, tristament fa molts anys que l’acarnissament contra Catalunya succeeix i el fet que s’assassini a un president de Catalunya amb totes les estructures de l’Estat n’és un exemple molt evident. Cal recordar que l’afusellament de Lluís Companys va tenir lloc el 1940, o sigui després que acabés la Guerra Civil Espanyola, i que Companys va ser detingut a França per la policia militar alemanya i jutjat i condemnat a mort per “adhesió a la rebel·lió militar”.

Publicitat

Lluís Companys va declarar la independència de Catalunya l’any 1934, dos anys abans que s’iniciés la Guerra Civil Espanyola i després que la Dictadura de Primo de Rivera dugués a terme una repressió brutal contra el poble català.

Aquest aspecte és especialment rellevant, ja que Lluís Companys, va veure que Espanya no podia garantir la continuïtat de la riquesa cultural catalana, ja que Primo de Rivera va donar un cop d’estat, que va perjudicar greument Catalunya, i el clima de tensió política que hi havia llavors no permetia descartar que no n’hi hagués un altre.

Els dos consellers del Govern de Puigdemont han posat l’accent en què “l’Estat no ha demanat perdó ni ha fet cap reparació” sobre un fet tan greu com és que s’assassini a un president, i això evidencia que “l’orgull patrio” està per sobre del que és la coherència en un estat democràtic.

En una piulada curta, però contundent, Rull ha estat clar. “La infàmia que va fer afusellar el president Companys avui continua viva i desbocada” ha reblat.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont llança un ultimàtum a Sánchez: o compleix amb Catalunya o es queda sense pressupostos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut