Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

Turull diu que “no s’aguanta per enlloc” que ERC defineixi JxCat com a centredreta

El pres polític diu que més que eixamplar la base, és més partidari de “cuidar-la”

Agències 28/07/2020
Pla mitjà de l'exconseller de la Presidència Jordi Turull parlant des del balcó de l'ajuntament de Parets del Vallès en l'acte de rebuda amb motiu del tercer grau penitenciari, el 17 de juliol del 2020.

El conseller legítim Jordi Turull situa JxCat com una formació de centreesquerra en depèn de quines polítiques i rebutja que se’l qualifiqui de centredreta. En una entrevista a l’Ara, Turull ha explicat que manté el carnet del Partit Demòcrata i creu que s’arribarà a un acord “en positiu” i que no haurà de decidir entre els dos carnets. “La direcció d’un partit tendeix a voler mantenir al màxim la personalitat, però quan vegin com funciona, com s’estructura i què defensa JxCat, hi haurà una evolució cap a Junts”, ha afegit. D’altra banda, ha afirmat que més que eixamplar la base de l’independentisme, com promulga ERC, aposta per “cuidar-la”.

Preguntat per com valora que ERC digui que JxCat és el centredreta, Turull ha respost que és un recurs que “no s’aguanta per enlloc”. “El fan servir no sé amb quina intencionalitat”, ha conclòs.

“En l’eix dreta-esquerra queda situat al mig i en depèn de quines polítiques jo crec que és una formació de centreesquerra”, ha defensat.