Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

ERC critica “l’informe fake” del PP al Senat contra l’amnistia

|

- Publicitat -

La portaveu d’ERC al Senat, Sara Bailac, ha criticat aquest dijous “l’informe fake” contra l’amnistia que el PP ha aprovat al Senat i que els populars portaran a la Comissió General de les Comunitats Autònomes de dilluns, on participarà el president de la Generalitat, Pere Aragonès. En declaracions al Senat, Bailac ha afirmat que el PP utilitza “una nova excusa” per “carregar contra la llei d’amnistia” en el marc d’una “estratègia de soroll”, perquè “el PP és conscient que la llei s’aprovarà” quan arribi al Congrés i que la llei “compleix els estàndards democràtics”. Segons Bailac, el PP està “deslegitimant l’Estat” quan utilitza de manera “partidista” el Senat.

Bailac ha avançat que ERC presentarà dilluns un vot particular contra l’informe. “Defensarem que l’amnistia és perfectament constitucional i permet acabar amb la fase de repressió que ha patit l’independentisme i obrir una segona fase on la ciutadania de Catalunya pugui decidir el seu futur polític a les urnes”.

Publicitat

La portaveu d’ERC ha apuntat que en la seva intervenció, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, defensarà Catalunya “amb veu pròpia” i “la plena constitucionalitat de la llei d’amnistia”. “És una llei plenament constitucional que permet deixar enrere la repressió”, ha dit.

Bailac ha afirmat que contràriament al que sosté el PP per justificar la convocatòria de la comissió, la llei d’amnistia no afecta cap competència autonòmica. “És una llei penal, i aquesta és una competència exclusiva de l’Estat”, i no de les comunitats, ha apuntat.

Et pot interessar  El Consell Nacional d’ERC avala les llistes per a les eleccions europees, amb Diana Riba com a cap de llista
Publicitat

Opinió

Minut a Minut