Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Turull denuncia que si algú “li fa mandra o por” seguir amb la independència demana que baixi del carro

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha manifestat que si al moviment independentista hi ha algú a qui li fa “mandra o por” seguir amb el procés, “deixi fer” als qui no en tenen: “És molt humà, però que deixin fer. Que no es vulgui maquillar la desmobilització sota discursos de derrotisme, catastrofisme o possibilisme”, ha reclamat davant la militància de la seva formació a la clausura del segon congrés del partit, celebrat aquest cap de setmana a L’Hospitalet de Llobregat.

Així mateix, ha fet un bon joc de paraules: “Hem d’eliminar tres ‘r’, la renúncia la resignació i la rendició. La rendició mai ha de ser una opció de Junts per Catalunya. Mai, mai, mai”, ha promès Turull abans de prometre “tota la determinació” per aconseguir la independència. “Només volem una ‘r’, la de la república catalana”, ha afegit.

Publicitat

A més, ha acusat el PSOE i el PP de voler reformar les euroordres per portar a Puigdemont davant la justícia espanyola.”Aquesta és la voluntat de la desjudicialització? Ja n’hi ha prou. Uns són uns ‘trilers’ i els altres una barreja entre Torquemada i ‘el brazo tonto de la ley'”, ha ironitzat davant la militància de Junts. Finalment, Turull ha avisat que els partits i les institucions han de ser, com l’any 2017 i fins a l’1-O, “estímuls” i no “anestesiadors” de la mobilització de la ciutadania de Catalunya.

Et pot interessar  Turull afirma que el 12-M és "un plebiscit entre Puigdemont i Sánchez" perquè Illa és "el servidor que no vol molestar"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut