Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Turull deixa en mans dels militants de JxCat decidir sobre l’acord de Govern

|

- Publicitat -

El secretari general de JxCat, Jordi Turull, ha deixat en mans de les bases del partit decidir qualsevol “alteració o replantejament” de l’acord per governar amb ERC a la Generalitat. Entrevistat pel diari ‘Ara’, Turull ha admès que la direcció de JxCat podria “plantejar una reformulació de l’acord” perquè “ara el context és un altre”, però ha defensat fer “una avaluació” del pacte abans de decidir abandonar el Govern. “Jo no dic que Junts es plantegi deixar el Govern, no: Junts el que es planteja és veure si s’estan complint els compromisos que ha adquirit”, ha explicat.

Turull ha criticat que el diàleg amb el govern espanyol sigui “l’hipnotitzador del moviment independentista” ja que de la taula de diàleg amb l’Estat se n’ha fet “una reunió”. “Això ja no dóna més de si, està arribant a un punt que ens hi va la dignitat”, ha advertit, per la qual cosa ha fet una crida a “passar a l’acció”.

Publicitat

Preguntat per la causa judicial de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que des de la setmana passada és també presidenta de JxCat, Turull ha demanat a ERC i la CUP que “posin per davant la presumpció d’innocència” i ha assegurat que Borràs “està donant totes les explicacions”. “M’agradaria que no ens tiréssim més trets al peu”, ha afirmat.

Et pot interessar  La JEC considera propaganda electoral la proposta de finançament singular d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut