Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Turull deixa en mans de la militància el compliment de l’actual acord de govern amb ERC

|

- Publicitat -

El candidat a secretari general de Junts, Jordi Turull, ha avançat que la militància del partit decidirà sobre el compliment de l’acord de Govern amb ERC que fa un any que es va signar. En una entrevista a ‘Els Matins de TV3’, Turull ha explicat que primer la direcció farà una valoració de l’auditoria que s’està elaborant i que després es sotmetrà a la militància “amb tota la informació”. Pel que fa al pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona, ha dit que s’ha de valorar i prendre una decisió. “Si vols aconseguir la independència el més òptim és que al capdavant de les institucions hi hagi governs netament independentistes”, ha defensat.

Turull ha recordat que la militància va ratificar el pacte de Govern amb ERC i, per tant, que si hi ha algun canvi o replantejament s’ha de tornar a sotmetre a l’opinió de qui ho va decidir.

Publicitat

El candidat a secretari general ha dit que la part del pacte de Govern que “l’estimula” a presentar-se per ser secretari general és la que fa referència a preparar un “nou embat democràtic” mentre s’intenta arribar a un tipus d’acord amb el govern espanyol. En aquest context, ha defensat que s’ha de marcar una “traçabilitat” per dir “independència o independència” de la mateixa manera que fa uns anys era “referèndum o referèndum”.

 

Et pot interessar  VÍDEO | Puigdemont fitxa l'empresària Anna Navarro ( @annapapallona ) com a número dos
Publicitat

Opinió

Minut a Minut