Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Turull confia que el trencament amb ERC sigui “un revulsiu” que impulsi l’independentisme: “Les crisis acceleren canvis”

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha assegurat aquest dissabte que la sortida del seu partit del Govern pot suposar “un revulsiu” perquè l’independentisme abandoni el que considera una dinàmica “de qui dia passa, any empeny”. “Les crisis acceleren els canvis”, ha dit, entrevistat per 8tv, i ha recordat que la qüestió de confiança a la qual es va sotmetre Carles Puigdemont quan presidia la Generalitat per la negativa de la CUP d’aprovar els pressupostos va suposar l’anunci d’un referèndum per a la tardor de 2017.

 

Publicitat

Turull ha negat que l’objectiu de Junts sigui “debilitar ERC” sinó “assolir la independència” i ha garantit que, si guanyessin les properes eleccions, buscaran el suport del sobiranisme per governar. “I si arribem a uns acords, els complirem”, ha afegit.

 

L’exconseller, que encara no ha revelat públicament si defensava sortir del Govern o continuar-hi a diferència de figures com la de la presidenta de Junts, Laura Borràs, que va apostar obertament pel trencament, ha descartat dimitir i ha defensat no haver expressat el seu parer “pensant tant en el dia mateix de la consulta com sobretot en l’endemà”. “No m’ha passat ni pel cap. Em sento molt recolzat no només pels afiliats sinó per tothom que forma part d’aquesta organització”, ha indicat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut