Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Trilla veu “localitzats” els brots de La Franja i afirma que no sembla que no es pugin controlar

|

- Publicitat -

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que els brots que han anat apareixent a l’Estat estan “localitzats” i ni per magnitud ni per dificultat de seguiment “sembla que no es puguin arribar a controlar”. En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla ha reconegut però que el perill de brots com el d’Osca és no poder fer la traçabilitat i que el nombre de casos vagi augmentant sense tenir clar d’on venen els contagis. Ha descartat parlar de segona onada ja que ha afirmat que l’Estat “no ha sortit encara 100% de la primera”. D’altra banda, ha avalat no permetre el ball entre desconeguts a les discoteques pel risc de contagi i la dificultat de traçabilitat que suposa.

Trilla ha valorat positivament el retrocés a la fase 2 de tres comarques d’Osca per veure clarament quina és la situació que hi ha i poder fer un major seguiment, al mateix temps que es redueixen els contactes.

Publicitat

D’altra banda, ha reconegut que hi ha qui pot considerar que hi ha incoherències entre permetre activitats com les de les terrasses dels bars i no el ball a les pistes de les discoteques. Ha afegit però que una diferència “fonamental” és que unes activitats es fan a l’aire lliure i altres en espais tancats i ha alertat que una pista de ball plena de gent que entra en contacte “és un risc de contagi clar”. Ha afegit que a Corea un dels origen d’un dels brots es va donar en un local d’oci nocturn i per això ha considerat “prudent” repensar les discoteques i evitar aquest contacte directe a les pistes de ball.

Sobre l’alerta de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) pel creixement de contagis al món, Trilla ha lamentat que l’organització no pot fer res més que aquestes alertes i ha constatat que la situació entre els diferents països es diferent.

Per últim, ha demanat “molta, molta, molta” prudència durant la revetlla de Sant Joan davant del risc que suposa combinar el gel hidroalcohòlic i portar mascareta amb l’ús de material pirotècnic.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut