Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Trilla, sobre la negativa del Gobierno per endarrerir la segona dosi de la vacuna: “Hi havia marge per allargar-ho”

El cap d’Epidemiologia del Clínic assegura que les fitxes tècniques permeten endarrerir la segona dosi unes setmanes

Agències 21/04/2021
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que el Gobierno ha volgut “cobrir-se les espatlles” amb la decisió de no endarrerir la segona dosis de la vacuna contra la covid-19. En declaracions a Catalunya Ràdio, el doctor afirma que la decisió presa aquest dimarts té una explicació “garantista” seguint les fitxes tècniques dels vaccins però ha assegurat que aquestes fitxes indiquen que hi ha un “interval” d’unes setmanes. “Hi ha dades científiques que diuen que és suficient”, ha afirmat. Per tant, Trilla ha defensat que “hi havia un cert marge per allargar-ho” dins de les fitxes tècniques.

Trilla ha valorat que no s’ha decidit espaiar aquesta segona dosi “de moment”, ja que ha recordat que les decisions poden canviar com ja ha passat anteriorment. En tot cas però ha afirmat que s’anirà “més a poc a poc” en arribar a més gent amb primera dosi però, per contra, qui rebi la segona estarà ja del tot immunitzat.

Ha confiat també que no hi hagi polèmica amb la vacuna de Janssen, ja que ha insistit que els riscos de posar-se el vaccí són “d’una magnitud absolutament inferior” a contraure la covid-19.

Per últim, ha apuntat que les dades epidemiològiques tenen una tendència a l’estabilització i ha considerat que la decisió que ha de prendre el Govern sobre si modificar les actuals restriccions no són fàcils. Ha afegit que s’ha comprovat que si s’aflueixen les restriccions i no es prenen totes les mesures de seguretat els contagis poden pujar ja que encara no hi ha suficient grau d’immunització.