Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Trilla critica que Madrid vulgui passar a la fase 1 i dona suport a la “prudència” de la proposta catalana

El cap d’Epidemiologia del Clínic diu que cal estudiar què ha passat perquè el nombre d’hospitalitzats hagi crescut

Agències 07/05/2020
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, veu bé la “prudència” de la proposta que ha fet Catalunya perquè només Tarragona, l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran passin a la fase 1 el proper dilluns, i creu “més que dubtós” que Madrid ho hagi de fer. Trilla ha remarcat a Catalunya Ràdio que “la prudència és la paraula que ho marca tot”, i ha recordat que Barcelona és l’àrea amb més incidència en els últims 14 dies, per sobre de la mitjana clarament. Sobre Madrid, ha opinat que les seves xifres “objectivament conviden a la prudència”. “A priori no em sembla l’actitud més prudent segur”, ha dit sobre la petició de passar a la fase 1. Trilla ha indicat que cal estudiar què ha passat perquè el nombre d’hospitalitzats hagi crescut.

A parer de Trilla, haver de retrocedir seria “un cop molt dur” i “la pitjor situació” des del punt de vista personal, social i econòmic. Ha defensat que és millor ser prudent i precipitar-se.

En aquest sentit, ha demanat als corredors que se separin més quan facin esport, amb una distància de 10 metres. També ha considerat que és una bona alternativa ordenar les platges i establir un ordre perquè tothom la pugui gaudir mantenint les distàncies.