Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Trilla confia en una bona resposta a Barcelona i l’Hospitalet després d’arribar “massa tard” al Segrià

Apunta que “s’ha fet bé” a l’Hospitalet tancant instal·lacions freqüentades per joves, molt afectats pels brots

Agències 14/07/2020
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla, en una entrevista amb l'ACN.

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, confia que hi hagi una bona resposta del sistema de rastreig a Barcelona i a l’Hospitalet després d’haver arribat “massa tard” al Segrià. En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla ha constatat que falta gent i que s’estan fent tots els esforços per solucionar-ho. “Segur que en alguns llocs s’ha arribat massa tard, però confio que els brots de Barcelona i l’Hospitalet puguin posar a prova un bona resposta del sistema de seguiment”, ha dit. En el cas de l’Hospitalet, ha indicat que “s’ha fet bé” tancant instal·lacions freqüentades per joves, perquè és en el col·lectiu on els casos han pujat. “Això és anar a l’arrel, és una espècie de confinament selectiu”, ha indicat.

Trilla ha reconegut que l’elevada densitat de població a Barcelona i l’Hospitalet fa que calgui estar “molt alerta” per un nombre de casos “relativament petit”.