Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

TriasxBCN demanarà la reprovació del govern Collboni pel seu “aïllament” i “incapacitat” de trobar acords

|

- Publicitat -

El grup municipal de Trias per Barcelona demanarà la reprovació política de l’alcalde, Jaume Collboni, i el seu govern davant la seva “solitud i manca de suports a l’executiu municipal”. Al plenari del Consell Municipal d’aquest proper divendres, el grup de TriasxBCN hi portarà un proposició en la que consideren que després de 10 mesos de mandat, “la situació del govern no és la millor: està en situació de debilitat; 10 mesos en què s’ha comprovat la solitud, l’aïllament, la incapacitat de teixir aliances i d’arribar acords de ciutat amb les forces polítiques de l’oposició”.

“Hem vist com se’ls hi ha tombat els pressupostos, les ordenances fiscals, excepte la de terrasses, on vam ser decisius; i, més recentment, el PAM i hem vist com perdia la moció de confiança per tirar endavant projecte de pressupostos”, ha dit Jordi Martí, portaveu del grup. “Hi ha un govern de 10 regidors de 41 que ha perdut la confiança i amb un bloqueig que no li permet tirar endavant projectes de ciutat”, ha assenyalat Martí, que ha detallat els quatre punts de la proposició. “No podem continuar com fins ara”, ha afirmat Martí.

Publicitat

El text de la proposició constata “la solitud i manca de suports” i posa de manifest “la manca de diàleg i de capacitat de l’alcalde Jaume Collboni i el seu equip de govern per arribar a acords que permetin donar resposta els reptes que tenen la ciutat de Barcelona i la seva ciutadania”. Per això, insta Collboni i el seu govern a “replantejar el seu funcionament i manera d’actuar vers la majoria representada pels grups municipals de l’oposició per tal que obri un nou escenari de diàleg, negociació i acord amb la finalitat d’evitar la paràlisi política en la qual es troba l’Ajuntament de Barcelona en els darrers mesos”.

Et pot interessar  Illa s'obre a pactar amb totes les forces després del 12-M, des d'independentistes al PP, i només veta l'ultradreta

Per últim, també insta el govern municipal a “negociar amb el govern de l’Estat l’execució del 100% de les inversions previstes al pressupost prorrogat de 2024 i amb el Govern de la Generalitat de Catalunya que surti de les urnes el 12 de maig, la totalitat de les inversions i transferències previstes al pressupost prorrogat de 2024.”

Publicitat

Opinió

Minut a Minut