Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

Trias per Barcelona veu “insuficient” la cessió de 27 solars municipals a l’Incasòl

El grup municipal titlla Collboni de “coautor” de les “nefastes” polítiques d’habitatge a Barcelona

|

- Publicitat -

Trias per Barcelona ha criticat la cessió de 27 solars municipals a l’Incasòl, després que dimecres l’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, proposés al president del Govern, Pere Aragonès, un acord per construir 1.764 habitatges a Barcelona. El regidor del grup municipal Trias per Barcelona Damià Calvet ha assegurat a través d’un comunicat que l’anunci és “insuficient” i “incomplet” per abordar la problemàtica de l’habitatge a la ciutat, i ha reclamat un pacte a escala metropolitana que incorpori plantejaments urbanístics, promoció pública i col·laboració publicoprivada. Calvet ha titllat Collboni de “coautor” de les “nefastes” polítiques d’habitatge a Barcelona juntament amb l’exalcaldessa de Barcelona Ada Colau.

Damià Calvet, responsable de l’àmbit d’Habitatge del grup, ha argumentat que aquest plantejament és “insuficient” perquè les xifres exposades de promoció pública no resoldran el problema de l’accés a l’habitatge a col·lectius amb pocs recursos, ni tampoc la problemàtica de l’emergència de l’habitatge.

Publicitat

A més, Calvet ha titllat “d’incomplet” l’anunci perquè afrontar la problemàtica de l’habitatge exclusivament des de la promoció pública “deixa fora de l’equació les que han de ser les principals palanques de transformació: la legislació, l’urbanisme, l’agilitat en la tramitació de llicències i la col·laboració publicoprivada”.

“Com una serp d’estiu, retorna el clàssic debat entre l’Ajuntament i la Generalitat per tal que un govern cedeixi solars i l’altre construeixi habitatge”, ha expressat el regidor. En aquest sentit, el de Trias per Barcelona ha alertat que “és molt difícil discernir què està en construcció, què està en projecte i què necessita encara gestió urbanística”, i ha assegurat que alguns dels solars oferts es troben en aquesta llista “des de fa molt temps”. El regidor ha dit que cal fer un inventari de la capacitat urbanística de Barcelona i comprometre uns calendaris de gestió “reals” de les modificacions de planejament. A banda, el regidor ha subratllat que cal que es garanteixi el finançament, el calendari i la destinació a lloguer de totes les promocions i, sobretot, que el retorn d’aquesta inversió es dediqui a resoldre les polítiques d’habitatge a la ciutat.

Et pot interessar  Aragonès treu ferro a l'acord sobre el Hard Rock i afirma que només "actualitzava característiques tècniques"

El regidor demana una modificació de la normativa del 30% per a habitatge social

El regidor de Trias per Barcelona ha reclamat també que es modifiqui la normativa del 30% de reserva d’habitatge de protecció oficial a la ciutat “amb caràcter urgent”: “No ha aconseguit cap dels objectius socials que pretenia i, en canvi, ha aconseguit paralitzar la construcció d’habitatges a la ciutat”, ha reblat. En aquesta línia, Calvet ha dit que la tramitació de llicències a Barcelona és “absurdament llarga i frena l’oferta”, i ha demanat una auditoria dels tràmits d’obtenció de llicència així com trobades amb el sector per detectar i solucionar els “colls d’ampolla” amb l’objectiu d’incentivar la col·laboració publicoprivada.

Calvet reclama un canvi profund: “Menys limitar i més estimular l’oferta”

El regidor ha assegurat que cal un canvi “profund” en el plantejament de la llei. “Menys limitar i més estimular l’oferta”, ha expressat. Calvet ha recordat que el govern espanyol va aprovar una llei de l’habitatge “centrada en el control i la limitació de preus de lloguer” amb el suport d’ERC, fet que “reduirà i encarirà l’oferta en comptes d’estimular-la”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut