Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Trias nega que les converses amb Collboni s’hagin trencat però avisa que no participarà en “negociacions paral·leles”

Acusa Colau "d'embolicar" i considera que és una "imprudència" parlar de possibles pactes quan encara no estan lligats

|

- Publicitat -

El cap de l’oposició a l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha remarcat que les converses amb Jaume Collboni “no s’han trencat” però ha avisat que no està disposat a participar en “negociacions paral·leles” sobre el futur govern de la ciutat. Ho ha dit en una entrevista a TV3 en què ha acusat la líder dels comuns “d’embolicar” i fer comentaris sobre els possibles pactes quan encara no estan lligats. “És una imprudència”, ha considerat Trias que ha recordat que “en la vida, els pactes es fan des de la confiança i sense avançar-se a la persona que té l’autoritat i que en aquest cas és l’alcalde”.

Trias ha assegurat que té una experiència “massa trista” i que l’han “enredat massa cops” com per seguir negociant el futur de la capital catalana quan tot apunta que Collboni ja s’ha decidit a pactar amb els comuns. Amb tot, ha assegurat que manté la porta oberta i que si el batlle finalment opta per arribar a un acord amb TriasxBCN ell s’asseurà a parlar-hi.

Publicitat

En aquest sentit, s’ha negat a jugar a fer “ciència ficció” i ha recordat que qui ha de decidir què vol fer i amb qui vol governar és el socialista. A més, ha criticat que el PSC digui que desconfia de la lleialtat del grup municipal de TriasxBCN un cop el seu líder marxi: “Dir això és fer trampes”, ha assenyalat Trias que ha dit que qui té raons per dubtar de Collboni és ell.

Pel que fa al posicionament d’ERC, ha recordat que els republicans van signar un acord de governabilitat amb TriasxBCN i ha assegurat que en breu es reunirà amb Elisenda Alamany per parlar de tot plegat.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia

També ha lamentat l’actitud d’Ada Colau i les declaracions que ha fet en els darrers dies sobre un possible acord a tres amb el PSC i ERC. “Si algú et pot posar en un embolic és ella”, ha etzibat. Ha considerat que fer determinats comentaris quan s’està immers en un procés de negociació només genera inconvenients i ha assegurat que per arribar a bon port cal actuar amb discreció.

“És una imprudència explicar les coses abans de tenir-les lligades del tot”, ha valorat Trias que ha dit que no ha preguntat a Collboni si les declaracions de Colau sobre les seves preferències per governar són certes. “Ell sap que no em dedico a sortir a les notícies, nosaltres som gent seria que complim amb el que diem”, ha sentenciat.

Lamenta que el Fiscal General de l’Estat no intervingui en l’Operació Catalunya

L’exalcalde de Barcelona ha aprofitat l’entrevista per referir-se a l’Operació Catalunya. Ha afirmat que “la vergonya mes grossa és que el Fiscal General de l’Estat no intervingui” i que ningú hagi demanat perdó.

Sobre l’exministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha dit que “és una persona immoral i que fa les coses en nom de la pàtria i de déu”. Tot i això, ha assegurat que el problema més greu que actualment té l’Estat és el canvi de posicionament del líder del PP, Alberto Nuñez Feijoó. “Està crispat i fins hi tot li ha canviat la cara”, ha afirmat.

Ha recordat que el dirigent popular es caracteritzava per tenir una actitud respectuosa envers els que pensaven diferent a ell i ha lamentat que s’hagi convertit “en una mena de hooligan contra l’independentisme i per defensar la unitat d’Espanya”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut