Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Tres anys de l’agressió feixista d’un policia nacional a Jordi Borràs: “A l’espera d’un judici que mai arriba”

El fotoperiodista denuncia que malgrat les peticions del fiscal “l’inspector de la Brigada d’Informació segueix treballant com si res”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 16/07/2021
Jordi Borràs, quan va ser agredit pel policia espanyol

El reconegut fotoperiodista Jordi Borràs segueix a l’espera que es faci justícia sobre el policia nacional que el va agredir el 17 de juliol del 2018, quan el fotoperiodista tornava de cobrir un acte informatiu de la Crida Nacional per la República a l’Ateneu de Barcelona. Allà va ser agredit a cops fins a quedar a terra amb el nas trencat. Diverses persones van perseguir l’agressor i aquest, abans de fer-se fonedís, va ensenyar la seva placa de policia. Mesos més tard, es va saber que el policia adscrit a la Brigada d’Informació de la Policia Judicial de Barcelona també és un adscrit a Vox des del 2016.

Tres anys després d’aquests fets el judici està encallat, però mentrestant el culpable segueix exercint la seva professió, i així ho denuncia el mateix Jordi Borràs en una piulada: “Malgrat que el fiscal demana la meva desimputació i a ell dos anys de presó, l’inspector de la Brigada d’Informació segueix treballant com si res”. Però el fotoperiodista també denuncia un fet molt greu: Que segueix imputat “amb milers d’euros dipositats de fiança i a l’espera d’un judici que mai arriba”. Impunitat absoluta i incomprensible sobre l’extrema dreta més violenta present al cos policial espanyol.