Divendres, 5 de març de 2021 - Edició 953
La República

El policia nacional espanyol que va agredir Jordi Borràs és afiliat a Vox

Just des del 2016 quan Abascal va fer el gir a la ultradreta

Redacció
Redacció 02/10/2019
Jordi Borràs, quan va ser agredit pel policia espanyol

El policia nacional espanyol adscrit a la Brigada d’Informació de la Policia Judicial de Barcelona que va agredir brutalment al fotoperiodista Jordi Borràs el juliol de l’any passat, s’enfronta a una petició de dos anys de presó pels delictes d’agressió amb l’agreujant de delicte odi per motius ideològics, als quals s’ha sumat tant l’acusació particular com la popular representada per l’Ajuntament de Barcelona.

Els fets van passar el vespre del 17 de juliol del 2018 a la ciutat comtal, quan el fotoperiodista tornava de cobrir un acte informatiu de la Crida Nacional per la República a l’Ateneu de Barcelona. Allà va ser agredit a cops fins a quedar a terra amb el nas trencat. Diverses persones van perseguir l’agressor i aquest, abans de fer-se fonedís, va ensenyar la seva placa de policia.

Resulta, a més, que aquest agent de policia espanyol, segons explica Publico.es, que en la seva defensa va declarar ser un ignorant de la política catalana, des del 17 de març de 2016 és militant de Vox a Barcelona. Segons consta en les seves dades d’afiliació, l’agent té el carnet número 26.259 del partit.

La seva inscripció va ser exactament dotze dies després que Santiago Abascal fos reelegit president a l’Assemblea Extraordinària de Vox amb el suport del 98% de la militància, on es feia un clar gir cap als postulats de la ultradreta europea.

La direcció general de la Policia té obert un expedient informatiu a l’agent tot i que segueix en actiu sense suspensió cautelar de cap mena.

El policia espanyol que va agredir Jordi Borràs

El policia espanyol que va agredir Jordi Borràs