Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023
Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023

Tremosa lamenta les protestes a Bellvei: “Guanyant ells la batalla del bloqueig, perdrem tots la guerra de l’automòbil?”

|

- Publicitat -

Polèmica a les xarxes per una piulada del nou conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, sobre la vaga dels treballadors de Saint-Gobain i el futur de la indústria de l’automòbil. Divendres, Tremosa va lamentar en una piulada que els treballadors de l’Arboç mantinguin el bloqueig al polígon de Bellvei, que amenaça amb deixar sense subministrament grans marques com Seat, Ford o Mercedes, i el comentari ha despertat critiques a les xarxes socials entre sindicats i alguns partits polítics com ERC, la CUP o el PSC. “Guanyant ells la batalla del bloqueig, perdem tots la guerra de l’automòbil?”, va preguntar Tremosa. El regidor de Junts a l’Arboç, Guillem Cabanach, ha dit sentir-se “avergonyit” pel missatge.

Publicitat

Segons Cabanach, els vaguistes de Saint Gobian “estan fent més pel futur econòmic de la comarca que totes les administracions durant els últims 10 anys”. “Una evidència: en termes de resolució de conflicte, ha fet avançar més el bloqueig de Bellvei que tota una conselleria d’Empresa i Coneixement”, ha afegit el regidor de Junts.

El diputat d’ERC José Rodríguez, que prové del món sindical, ha respost a Tremosa que “els de Cs diuen això mateix dels talls independentistes de la Meridiana”. “Els demòcrates radicals ens diferenciem en el fet que defensarem el dret a la protesta independentment de si la bandera que onegen és groga, vermella o blava”, ha dit en un missatge a Twitter.

El diputat socialista Pol Gibert ha respost a Tremosa que “la guerra de l’automoció no es guanyarà a costa de retallar drets laborals i de manifestació”, i ha apel·lat el conseller de Treball, Chakir el Homrani, a respondre a les paraules de Tremosa “en contra dels treballadors”.

Des de la CUP, el diputat Vidal Aragonès ha replicat al conseller que “els piquets informatius són un dret fonamental i les autoritats públiques han d’abstenir-se d’entorpir o limitar l’acció sindical”. “Si guanyen els piquets, guanya la classe treballadora”, ha dit.

El secretari general de les CCOO d’Indústria de Catalunya, José A. Hernández, ha assegurat al conseller que la guerra de l’automòbil es perdrà “per la manca de polítiques industrials, per la manca de voluntat política” d’ajudar als treballadors. “Està d’acord amb aquesta deslocalització? Continuarà el Govern recolzant Saint Gobain i no als treballadors?”, ha preguntat.

Des del mateix sindicat, Carlos del Barrio, secretari de Política Sectorial i Sostenibilitat, ha dit que els treballadors “lluiten per un futur industrial”. “Faria bé d’identificar millor qui és qui en aquesta batalla, no només posicionar-se del bàndol de les empreses”, ha dit a Tremosa.

La CGT ha carregat contra JxCAT, assegurant que és “curiós” que mirin de buscar “una imatge de suposat centre i després tinguin ultraliberals com Ramon Tremosa que criminaltizen centenars de famílies en vaga pel seu futur”. El sindicat RidersxDerechos també ha dit que els treballadors “estan en vaga per defensar els seus llocs de treball” i ha demanat al conseller que “deixi de fer el ridícul”. La secció industrial de la UGT a Barcelona també ha lamentat les paraules del conseller Tremosa.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió