Dimecres, 20 de gener de 2021 - Edició 909
La República

Tremosa lamenta la “centralització” dels fons europeus per la covid-19: “Centralitzar vol dir ineficàcia”

El titular d’Empresa i Coneixement reclama que Madrid “escolti la veu” del Govern a l’hora de seleccionar els projectes

Avatar
Agències 25/11/2020
El conseller Ramon Tremosa i l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, conversen en una visita al futur campus salut de la ciutat. 25 de novembre de 2020. (Horitzontal)

El conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha lamentat que el govern espanyol “centralitzi” la gestió dels fons europeus per combatre els efectes de la covid-19 i ¡ tem que això pugui comportar una “mala gestió” i un perjudici per al territori. “Massa vegades en la història d’Espanya centralitzar vol dir ineficàcia, mala gestió i pobresa econòmica”, ha dit en una visita a Igualada. En aquest sentit, ha reclamat que Madrid “escolti la veu” de la Generalitat a l’hora d’escollir les accions que es podran beneficiar d’aquests fons. Alhora ha anunciat que aviat presentaran centenars de projectes “tractors” i estratègics de diferents àmbits econòmics de Catalunya que hi aspiraran.

Durant l’atenció a mitjans, Tremosa també s’ha referit a la picabaralla entre PSOE i Podem després de transcendir que el vicepresident segon, Pablo Iglesias, inicialment havia quedat exclòs a la comissió que gestionarà els fons europeus a nivell espanyol. “Malauradament Espanya s’ha centrat en si els ministres de Podem són o no a la taula de control i en la centralització de fons”, ha dit.

Relacionats