Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Tot a punt perquè Aragonès prengui possessió com a president aquest dilluns

|

- Publicitat -

El fins ara vicepresident del Govern, Pere Aragonès, prendrà possessió com 132 president de la Generalitat de Catalunya aquest dilluns a les 20.15 hores, en una cerimònia amb aforament reduït pel Covid-19 i que tindrà lloc al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat.

Pretén ser un acte senzill i s’ha plantejat com una retransmissió televisiva en directe (Tv3) perquè, malgrat la pandèmia, pugui ser compartit amb la ciutadania, han explicat aquest diumenge a Europa Press fonts coneixedores.

Publicitat

Aragonès prendrà possessió del càrrec –vacant des de la inhabilitació de Quim Torra fa vuit mesos– acompanyat de 40 persones, entre les quals destaca el mateix Torra; la presidenta del Parlament, Laura Borràs; el líder d’ERC, Oriol Junqueras; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; representants de grups parlamentaris i la família de l’investit.

Fonts de la Moncloa han informat aquest diumenge que el ministre de Política Territorial i Funció Pública i primer secretari del PSC, Miquel Iceta, assistirà en representació del Govern central, cosa que marca la diferència amb el seu antecessor, Torra, a la presa de possessió del qual no va assistir cap membre de l’Executiu central.

Aquest any serà el segon en què la cerimònia no es dugui a terme al Saló Sant Jordi –el primer a trencar amb l’escenari habitual va ser Torra–, tot i que en aquest cas s’habilitarà perquè la resta de convidats puguin seguir l’acte en directe.

Programa

La cerimònia serà sòbria però inclourà alguns simbolismes, com un record a la Generalitat republicana de 1931, a la lluita contra la pandèmia, al conjunt del territori, al seu present i al seu futur, i l’escenografia serà senzilla i elaborada a partir d’elements naturals.

Et pot interessar  ERC defensa un debat electoral amb Junts i el PSC per "confrontar idees"

L’acte començarà amb una rebuda institucional i la salutació als convidats; després, es llegirà el decret de nomenament i es col·locarà la medalla a Aragonès, que pronunciarà el seu discurs de presa de possessió.

Per acabar, Magalí Sare i Manel Fortià interpretaran ‘Els segadors’ i l’acte, que durarà uns 35 minuts, també comptarà amb la participació del grup Ginestà, que interpretarà la cançó ‘Estimar-te com la terra’.

D’aquesta forma està previst que Aragonès, de 38 anys, prengui possessió del seu càrrec i es converteixi en el president més jove de la història de la Generalitat, retornant ERC a la Presidència 41 anys després, amb Josep Tarradellas com a predecessor.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut