Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Torrent denuncia la situació de “judicialització permanent” a Catalunya: “És democràticament preocupant”

|

- Publicitat -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha denunciat aquest dimarts una situació de “judicialització permanent” a Catalunya. En el marc de la 46a sessió de la comissió política de l’Assamblea Parlamentària de la Francofonia, ha assegurat que es tracta d’un fet “preocupant” des del punt de vista democràtic. Un problema que Torrent considera que es troba “al marge” de qualsevol “opinió valorativa” sobre els fets polítics esdevinguts. El president del Parlament també ha recordat a la resta d’assistents que actualment encara hi ha nou persones condemnades per sedició, “sis membres de l’anterior govern, dos activistes socials i la meva predecessora, l’ex-presidenta Carme Forcadell” complint penes d’entre 9 i 13 anys de presó.

Torrent també ha insistit que – amb relació al cas – el Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de l’ONU n’ha demanat la “llibertat immediata”. A més, recentment, “una cinquantena de personalitats internacionals” han signat un manifest demanant “diàleg polític” per resoldre el conflicte existent i l’amnistia de tots els processats.

Publicitat

“Entre elles hi ha quatre premis Nobel de la pau i noms tan rellevants en l’espai de la francofonia com el de Michel Forst, ex-secretari general de la Comissió Nacional Consultiva dels Drets de l’Home de la República Francesa i actual secretari general de l’Associació Francòfona de les Comissions Nacionals dels Drets de l’Home”, ha subratllat.

Per això, Torrent ha remarcat que “malgrat les dificultats”, continuaran treballant per donar suport a l’amnistia i al referèndum com a “mitjà de resolució” del conflicte polític.judicial

Publicitat

Opinió

Minut a Minut