Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Torrent denuncia la situació de “judicialització permanent” a Catalunya: “És democràticament preocupant”

|

- Publicitat -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha denunciat aquest dimarts una situació de “judicialització permanent” a Catalunya. En el marc de la 46a sessió de la comissió política de l’Assamblea Parlamentària de la Francofonia, ha assegurat que es tracta d’un fet “preocupant” des del punt de vista democràtic. Un problema que Torrent considera que es troba “al marge” de qualsevol “opinió valorativa” sobre els fets polítics esdevinguts. El president del Parlament també ha recordat a la resta d’assistents que actualment encara hi ha nou persones condemnades per sedició, “sis membres de l’anterior govern, dos activistes socials i la meva predecessora, l’ex-presidenta Carme Forcadell” complint penes d’entre 9 i 13 anys de presó.

Publicitat

Torrent també ha insistit que – amb relació al cas – el Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de l’ONU n’ha demanat la “llibertat immediata”. A més, recentment, “una cinquantena de personalitats internacionals” han signat un manifest demanant “diàleg polític” per resoldre el conflicte existent i l’amnistia de tots els processats.

“Entre elles hi ha quatre premis Nobel de la pau i noms tan rellevants en l’espai de la francofonia com el de Michel Forst, ex-secretari general de la Comissió Nacional Consultiva dels Drets de l’Home de la República Francesa i actual secretari general de l’Associació Francòfona de les Comissions Nacionals dels Drets de l’Home”, ha subratllat.

Per això, Torrent ha remarcat que “malgrat les dificultats”, continuaran treballant per donar suport a l’amnistia i al referèndum com a “mitjà de resolució” del conflicte polític.judicial

Et pot interessar  Experts estimen un augment superior al 3% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle a Catalunya el 2022
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió