Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Torrent creu que també hi ha falta de consens dins el Gobierno sobre el projecte de l’Aeroport

El conseller titlla de “nyap” el decret del Gobierno per les ajudes a empreses i autònoms

Agències 27/09/2021

El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, ha plantejat que la suspensió de la inversió en el projecte de l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-El Prat anunciada pel Gobierno a principis de setembre va poder deure’s a “la falta de consens” dins del propi Executiu espanyol.

“El que ens hauríem de preguntar és si l’actitud del Govern espanyol i aquesta sobreactuació té a veure purament amb la infraestructura o amb la falta de consens dins del propi Gobierno”, ha dit en una entrevista publicada a ‘El Periódico’ aquest dilluns i recollida per Europa Press.

Torrent, que ha sostingut que els criteris mediambientals han de ser prioritaris en aquest projecte, ha defensat la posició “homogènia i coherent” de la Generalitat i ha acusat textualment el Gobierno d’actuar mitjançant ultimàtum i xantatges.

D’altra banda, ha titllat de “nyap” el reial decret que va fer el Gobierno per a la primera convocatòria d’ajudes a empreses i autònoms per pal·liar l’impacte de la pandèmia del Covid-19.

Quant a un salari mínim català, previst en el Pla de Govern presentat la setmana passada, Torrent ha afirmat que plantegen desplegar-lo “via concertació amb patronal i sindicats”, atès que no tenen competències per fer-ho d’una altra manera.