Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Torrent assegura que defensaran “fins a les últimes conseqüències” la presidència de Torra

|

- Publicitat -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que defensaran “fins a les últimes conseqüències, des de tots els punts de vista”, que el president de la Generalitat, Quim Torra, segueixi exercint el seu càrrec si es donés el cas de no poder ser diputat, en referència a la inhabilitació de la JEC al president català.

“El Parlament s’ha posicionat escollint Torra i també ratificant-lo. Tenim tota la legitimitat política i jurídica”, ha dit el president de la Cambra en una entrevista a Tv3.

Publicitat

El dirigent republicà ha assegurat que la JEC no és un òrgan legitimat per inhabilitar-lo, i ha promès defensar la sobirania del Parlament i la condició de diputat del president Torra.

A més, també ha dit que considera “positiu” que el PSC avali el president Torra, perquè “hi ha un argument jurídic a darrera”

Taula de partits

Preguntat per la taula de partits convocada per Torra el divendres, on no participaran Ciudadanos, PP ni la CUP, ha considerat que és important reforçar els grans consensos, recosint la societat catalana amb trobades bilaterals i multitudinàries. “Sempre que es pugui, s’han de reforçar els consensos de país, aquests que engloben el 80% de la població, com l’autodeterminació, el dret a decidir, l’amnistia, o la fi de la repressió”, ha afegit.

Et pot interessar  El PSC se suma al PP i també estudia denunciar el Gover per les propostes sobre referèndum i finançament durant la precampanya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut