Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Torra s’acull al seu dret a no declarar davant del TSJC en la seva segona causa per desobediència

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, s’ha acollit aquest dimecres al seu dret a no declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en la seva segona causa per desobediència per no retirar una pancarta del Palau de la Generalitat ara fa un any. Torra ha fet una intervenció molt breu però s’ha negat a respondre a les parts. La compareixença ha durat 3 minuts, segons ha informat el TSJC. El president ha arribat al Palau de Justícia acompanyat pel vicepresident del Govern, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el president del Parlament, Roger Torrent, i representants de JxCat, ERC, la CUP i entitats independentistes.

Segons han explicat fonts jurídiques, Torra ha dit al magistrat instructor, Carlos Ramos, que no declara perquè considera que el tribunal ja té una decisió presa contra ell i que tota la causa forma part de la repressió contra el moviment independentista. A més, ha assegurat que, a causa de la pandèmia, està “molt ocupat”.

Publicitat

L’advocat del president, Gonzalo Boye, considera que l’òrgan competent per donar-li l’ordre de retirada de la pancarta no era la sala contenciosa-administrativa del TSJC, sinó un òrgan penal, ja que es tractava d’un acte polític, no administratiu, i que la retirada limitava drets fonamentals. Així, creu que la denúncia de l’entitat unionista Impulso Ciudadano l’hauria d’haver tramitat d’inici un òrgan penal, però va ser la sala contenciosa-administrativa qui va donar l’ordre i després va traspassar el cas a la sala civil i penal quan Torra ja s’havia negat a retirar la simbologia a favor dels polítics presos i exiliats. Boye demanarà properament que s’incorpori a la causa judicial tot l’expedient administratiu del cas.

Et pot interessar  Quim Torra: “Tot allò que no va ser Armand Obiols ho va ser Mercè Rodoreda”
Publicitat

Opinió

Minut a Minut