Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Torra promet decisions “radicals i extremes” si el jutge declara culpables els Mossos investigats per agressió racista

El president de la Generalitat assenyala que l’executiu ha rebutjat “radicalment” aquestes actituds

Avatar
Agències 17/06/2020
Primer pla del president del Govern, Quim Torra, intervenint en la sessió de control en el ple al Parlament. Imatge del 17 de juny del 2020. Horitzontal.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha promès “les decisions més radicals i més extremes” si el jutge determina que els Mossos investigats per una suposada agressió racista al Bages són culpables. “Només faltaria, clar que sí”, ha afegit en la sessió de control i en una resposta al president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa. Torra ha assenyalat que tant el conseller de l’Interior, Miquel Buch, com el cap dels Mossos i la portaveu del Govern ja han manifestat en nom del Govern el “rebuig radical” cap a aquestes actituds. I ha afegit que “qualsevol actitud racista al país ha de ser combatuda i per descomptat rebutjada de manera radical”. En aquest context, ha recordat que fa un any es va impulsar la taula contra el racisme.

En el seu torn de paraula, Carrizosa ha demanat al president Torra quina valoració fa sobre els seus escrits del passat que ha qualificat de “racistes” en un moment que, segons ha dit, tots els polítics han de ser clars en condemnar el racisme. El president de la Generalitat ha obviat en la seva resposta aquesta referència als seus escrits i s’ha limitat a condemnar el racisme.

Carrizosa també ha preguntat a Torra pel seu futur judicial, tenint en compte que el Tribunal Suprem ja l’ha citat per revisar la seva inhabilitació. Segons el president de Cs, tant el passat literari com el seu futur judicial són una “llosa” per al president de la Generalitat.