Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Torra parla clar i català sobre l’amnistia i els pactes amb el PSOE: “Són una esmena a la totalitat al procés”

El president inhabilitat defensa la via unilateral i rebutja una negociació dins els límits de la "gàbia constitucional"

|

- Publicitat -

El president inhabilitat Quim Torra ha rebutjat que l’amnistia i els pactes de Junts i ERC amb el PSOE siguin “cap victòria” i ha alertat que esdevenen una “esmena a la totalitat” al procés cap a la independència iniciat amb les eleccions catalanes del 2015.

En un comunicat dur sota el títol “Era això el que ens proposàvem?”, Torra ha expressat sense embuts la seva oposició a la mesura de gràcia, tot advertint que és “la constatació que els signants han optat pel sobreseïment d’allò que la majoria del poble de Catalunya proposava”. Així mateix, insisteix en la via unilateral com “l’única manera de sortir de la gàbia constitucional” i rebutja que s’accepti negociar dins dels límits en la Constitució.

Publicitat

Defensa de la unilateralitat 

A l’escrit, Torra també lamenta que la via que ara proposen els partits és la d’un referèndum acordat amb l’Estat i avisa que no s’hauria d’iniciar un procés de negociació que d’entrada ja parteix sotmès als marcs de la Constitució espanyola. “Molts sí que vam pensar que el procés de la via unilateral cap a la independència, d’un gran sacrifici per la generació que s’ho proposa, comportava que no hi havia marxa enrere, que no es tractava pas de pressionar Espanya per a guanyar ves a saber què, sinó de defensar la nostra independència. Portat el país a aquest extrem, no hi havia marxa enrere possible“, ha reblat.

Pel que fa la figura dels verificadors internacionals, qüestiona que estiguin a les taules de diàleg entre partits, però no a la que compromet els governs català i espanyol. A més, Torra recorda que “Espanya es fonamenta en la indissoluble unitat de l’Estat” i avança que “això no canviarà mai”. “Precisament per això la majoria social del país va empènyer per la via unilateral i democràtica”, afegeix.

Et pot interessar  Mor la dona de l’expresident de la Generalitat Quim Torra, Carola Miró

Finalment, Torra tanca el comunicat agraint la força de la gent i reiterant que la seva confiança “hi és com el primer dia”. “Sempre estarem en deute amb totes les persones que van confiar que la via unilateral per la llibertat de Catalunya no tenia marxa enrere“, constata, tot reivindicant que “encara tenint un repte formidable al davant, la independència del nostre país, la llibertat”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut