Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Torra, sobre el nou cas d’espionatge patit per la Guàrdia Civil: “Repugnant. Quedarà també impune?”

Denuncia que "policies miserables i jutges prevaricadors" amb la "complicitat del govern espanyol" han espiat desenes de catalans per la seva ideologia

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat Quim Torra s’ha mostrat contundent després que s’hagi revelat el nou cas d’espionatge que va patir per part de la Guàrdia Civil, justificat amb dèbils i barroers arguments que pràcticament no tenien fonaments. A través de Twitter, Torra ha denunciat el que és una nova vulneració dels seus drets fonamentals, preguntant-se si aquesta violació de drets quedarà, com de costum, impune.

Segons s’extreu de l’informe que la Guàrdia Civil va elaborar per tal que la judicatura espanyola aprovés dur a terme l’espionatge, Torra, que ja havia estat espiat pel CNI amb Pegasus el 2018, va ser-ho també el 2019, però aquesta vegada per part de la Guàrdia Civil i amb un programa espia diferent, tot amb el vistiplau de l’Audiència Nacional i el magistrat d’aquesta, Manuel García-Castellón.

Publicitat

Així, Torra va ser espiat el setembre del 2019 per part de la Guàrdia Civil, quan tot just començava l’activitat del Tsunami Democràtic. Uns fets que l’expresident de la Generalitat va adreçar a través de Twitter el dissabte, denunciant la persecució ideològica de les forces armades i cossos de seguretat de l’estat espanyol contra l’independentisme.

“Han espiat al president de Catalunya i a desenes de catalans més senzillament per qui érem i pel que defensàvem políticament” ha denunciat Torra, tot afegint que qui ho ha fet són “policies miserables i jutges prevaricadors amb la complicitat del govern espanyol”. “Pur i dur espionatge polític. Repugnant. Quedarà també impune?” s’ha preguntat.


Et pot interessar  Revelen els tres pilars de la Guàrdia Civil per a justificar l'espionatge indiscriminat en relació al Tsunami

Publicitat

Opinió

Minut a Minut