Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Torra i Sabrià es reclamen unitat i el president recupera l’aposta per fer un referèndum “el més ràpidament possible”

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el líder parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, s’han reclamat mútuament unitat, durant la sessió de control d’aquest dimecres. Sabrià ha urgit Torra a “seure” i “traçar una estratègia conjunta” per “donar resposta” a la “intromissió judicial” del Suprem, davant la possible inhabilitació del president del Govern. El diputat republicà ha advertit que “la unitat no es proclama, s’exerceix”, i ha preguntat a Torra “per què costa tant” fer passes “junts”, en una nova petició d’ERC per acordar la data de les eleccions. A la rèplica, Torra ha recuperat la seva aposta per celebrar un referèndum “el més ràpidament possible”, que ja va proposar com a reacció a la sentència de l’1-O: “La mantinc, jo sóc aquí”.

“Hem de seure i traçar una estratègia conjunta per donar resposta a una nova intromissió judicial a les decisions polítiques de Catalunya”, ha dit Sabrià en referència a la sentència del Suprem que podria inhabilitar Torra. “No podem parlar i prou d’unitat i deixar-la en proclames al vent, calen passos reals i junts. Si l’embat ens divideix, ens afeblim. I els rivals ho saben”, ha afegit el president del grup parlamentari d’ERC.

Publicitat

Sabrià ha urgit Torra a traçar una “estratègia conjunta de l’independentisme” i a “decidir conjuntament” com avançar. “La unitat no es proclama, s’exerceix des de la pluralitat ideològica”. El diputat republicà ha anat més enllà i ha preguntat a Torra “per què costa tant”. “President, com ho fem? Fixem un camí conjunt”.

Torra ha respost que, després de la sentència de l’1-O, ja va proposar al Parlament tornar a passar per les urnes per fer un referèndum: “Jo sóc allà. Hi és tota la cambra? És la pregunta”, ha insistit. El president del Govern ha recordat que la cambra va votar a favor d’una resolució que apostava per aconseguir un “gran acord polític” per exercir l’autodeterminació “el més ràpidament possible”.

Et pot interessar  [Publicat 2016] #0003 Forcadell i el referèndum contra Rajoy

En aquesta línia, Torra ha reiterat que ell encara se situa en aquest escenari: “Jo mantinc la proposta. Com ens posem d’acord? Hem de seguir avançant, sempre”, ha conclòs el president.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut