Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Torra i Puigdemont demanen “mediació internacional” en un article conjunt a la revista nord-americana ‘Newsweek’

Els dos presidents de la Generalitat denuncien que la UE accepta la "repressió" com una eina legítima

|

- Publicitat -
ACN Barcelona .- El president de la Generalitat, Quim Torra, i el seu predecessor Carles Puigdemont han demanat “mediació internacional” en un article conjunt a la prestigiosa revista nord-americana ‘Newsweek’. En el text, diuen que la “pressió política i mediàtica” que exerceixen PP i Cs “és difícil de resistir sense el suport i la mediació de la UE”. Torra i Puigdemont també denuncien que, després de la reacció de Brussel·les a les càrregues policials de l’1-O, “sembla” que la UE accepta “l’ús de la força i la repressió” com a “eina legítima”. Sobre la justícia espanyola, diuen que “no té estàndards europeus” i que els líders independentistes només han pogut veure “com funciona una justícia independent” amb els processos d’extradició a Bèlgica o Alemanya.

Segons els dos dirigents de JxCat, ha de ser la comunitat internacional qui sigui l’àrbitre del conflicte i no Felip VI, que és “massa esbiaixat contra Catalunya”. Per ells, “una solució basada en els principis de la democràcia i l’autodeterminació sempre seria més acceptable que un mer acord sobre un problema polític amb l’ús de la força”.

Torra i Puigdemont creuen que la “tolerància de facto de la UE amb la violència de l’any passat i sobre l’existència de presos polítics i líders exiliats envia un missatge alarmant pel futur d’Europa”. No obstant, subratllen que “la decisió d’anar a l’exili” ha portat el tribunal d’Schleswig-Holstein a rebutjar considerar la celebració del referèndum com a rebel·lió. Bèlgica, expliquen, va rebutjar les euroordres i Suïssa ni les va considerar. Segons ells, això contrasta amb els jutges espanyols, que “tracten la unitat de l’estat com la màxima preocupació, per sobre dels drets humans o la pròpia democràcia”.

Publicitat

També en l’article a la revista setmanal ‘Newsweek’, president i expresident desmenteixen que la societat catalana estigui dividida. “Els catalans estan units per l’anhel de decidir el seu futur de forma democràtica”, afirmen afirmant que el 80% de la població vol fer un referèndum.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut