Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Torra espera que la cimera independentista construeixi els pilars per tenir “més força” per negociar amb l’Estat

|

- Publicitat -
El president de la Generalitat, Quim Torra, vol consensuar a la cimera de partits i entitats independentistes d’aquest dimecres els “pilars” per negociar amb l’Estat i tenir així “moltíssima més força”. En declaracions a Ràdio 4 aquest matí, el cap de l’executiu ha confirmat que el Govern i els actors independentistes treballen per reunir-se avui -tal com va avançar ahir l’ACN-, en una cimera on no s’hi han convocat els comuns. D’altra banda, Torra ha admès que la Generalitat “té les presons”, però no la legislació que permeti alliberar els líders independentistes empresonats. El president, que ha insistit que només el Parlament pot treure-li la condició de diputat, no ha concretat què passarà si el Suprem l’inhabilita amb sentència ferma.

Torra ha argumentat que la cimera d’avui ha de servir per negociar com s’exerceix l’autodeterminació, i que no s’hi han convocat els comuns perquè ja estaran representats a la mesa de diàleg amb l’Estat. La reunió d’avui és entre els actors independentistes per a preparar aquesta mesa posterior. Torra ha demanat als comuns que “utilitzin la seva força” per “ajudar” el govern espanyol.

Finalment, el cap del Govern ha opinat que li agradaria que el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, pogués assistir a la cimera independentista d’avui, després d’haver demanat els permisos del segon grau -tot i que fonts de l’entitat apunten que no es preveu aquest escenari. Sigui com sigui, Torra ha conclòs que, el dia que Cuixart i Jordi Sànchez surtin de la presó, “el Palau estarà preparat per rebre’ls com Déu mana”.

Publicitat

Tot i no concretar què passarà si el Suprem l’inhabilita amb sentència ferma, Torra ha apuntat que potser hi hauria d’haver un president en funcions per, després, convocar unes eleccions: “Suposo, no ho sé”.

Et pot interessar  Albiach vol que una de les primeres accions del nou govern català sigui reactivar la taula de diàleg, que l'espanyol va cancel·lar
Publicitat

Opinió

Minut a Minut