Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Torra: “Els indults no són cap solució perquè no som davant d’un conflicte legal, sinó d’un conflicte polític”

|

- Publicitat -

El 131è president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, destaca que l’informe del Comitè de Drets Humans del Consell d’Europa en el qual analitza la persecució política contra catalans i kurds per Espanya i Turquia i exigeix a Espanya l’alliberament dels presos polítics i la fi de la persecució dels exiliats a través de les euroordres, també fa referència al punt 9.3.3 a l’exigència de no perseguir els polítics que van succeir els empresonats i exiliats per les seves mostres de solidaritat, en una clara referència a la seva inhabilitació.

Concretament, l’informe del Comitè d’Afers Legals i Drets Humans de l’Assemblea del Consell d’Europa diu el següent: “Retirar els processos en marxa contra els dirigents/funcionaris implicats en el referèndum inconstitucional del 2017, i abstenir-se de sancionar els successors dels polítics empresonats per accions simbòliques que tan sols mostrin la seva solidaritat amb els detinguts”.

Publicitat

Per això entén que l’informe reforça la decisió de no retirar les pancartes del balcó del Palau i el ratifica en la seva decisió de no permetre una agressió més a la llibertat d’expressió del poble català per part de l’estat espanyol. Afegeix que “la repressió política contra l’independentisme català té i tindrà una resposta legal i política a Europa que l’estat espanyol vol amagar, però que ens ha de portar a plantar-nos davant de qualsevol nova agressió. És per això que els indults no són cap solució per al conflicte polític perquè no som davant d’un conflicte legal, sinó d’un conflicte polític. Tan sols la independència aturarà la repressió espanyola. Cal combatre els processos repressius encara actius al Tribunal de Comptes i a diversos tribunals amb determinació”.

En un tuit ha manifestat que “l’informe del Comitè de Drets Humans del Consell d’Europa amonesta l’estat espanyol per la meva inhabilitació. Cal combatre la repressió amb determinació i no permetre que es vulnerin els nostres drets. Fer-se enrere o abaixar el cap mai no porta enlloc”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut