Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Torra dona per acabada la legislatura amb els pressupostos aprovats i anunciarà la data d’eleccions més endavant

|

- Publicitat -

El president de la Generalitat ha anunciat que donarà la data de les eleccions després que s’aprovin els Pressupostos. Torra ha començat el seu discurs dient que la legislatura no té més recorregut polític. “Hem constatat que els dos socis de govern encarem el camí cap a la independència de manera diferent”

El president denuncia, un cop més, la decisió del Suprem d’inhabilitar-lo com a diputat titllant-lo d'”incompetent”, i criticant que dilluns passat “el consens independentista no es va respectar. La presidència del Parlament va deixar en la intempèrie la presidència del Govern”. Torra creu que la seva inhabilitació es va dur a terme d’una manera “exprés i irregular, i això posa en risc permanent el Govern de Catalunya”.

Publicitat

També ha defensat la unitat de l’independentisme dient que “no seré jo qui trenqui aquesta unitat. Tothom sap com he batallat per obtenir-la i vaig insistir per tenir una resposta conjunta a l’estratègia del Suprem la tardor passada”. També manté ferma la seva decisió de convocar eleccions, en favor dels ciutadans de Catalunya: “Cal tornar a emprendre el camí amb iniciativa i coratge. Cal que els catalans que s’han guanyat el dret de viure en llibertat, i tinguin un govern que els representi justament.”

Per tant, després de reunir-se la setmana que ve amb Sánchez, i després d’aprovar els Pressupostos previstos, anunciarà la data de les enèsimes eleccions catalanes, dient que té la mirada “sempre amb allò que vagi millor al país”, i que aquesta crida electoral no desvia l’objectiu de culminar el mandat de l’1-O.

 

Et pot interessar  La militància de Junts ratifica Comín com a candidat a les eleccions europees del 9-J
Publicitat

Opinió

Minut a Minut