Dissabte, 19 de setembre de 2020 - Edició 786
La República

Torra després del ple del Parlament sobre Juan Carlos I: “República catalana o monarquia espanyola”

Sobre publicar els textos de la resolució al Diari Oficial, el president assegura que “el Parlament és sobirà. Cap funcionari pot decidir si es publica una resolució votada del ple”

Avatar
Agències 08/08/2020
El president de la Generalitat, Quim Torra, en reunió telemàtica | ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reiterat aquest dissabte que Catalunya ha de decidir “o república catalana o monarquia espanyola”, després que el ple del Parlament aprovés divendres una resolució de JxCat, ERC i la CUP que declara Catalunya republicana i sense rei.

En un tuit recollit per La República, ha afirmat que “d’acord amb la voluntat expressada pel poble de Catalunya i el Parlament l’1-O, el 10-O i el 27-O, l’únic camí per superar aquest règim monàrquic és constituir efectivament la República Catalana”.

Sobre la possibilitat que no es publiquin alguns textos de la resolució en el Diari Oficial del Parlament (DOPC) perquè podrien anar contra el criteri del Tribunal Constitucional, ja va dir a última hora de divendres en un altre tuit: “El ple del Parlament és sobirà. Cap funcionari pot decidir si es publica o no una resolució votada pel ple”.

Relacionats