Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Torra demana anul·lar la seva inhabilitació i acorrala el jutge del TS: “Mentre em jutjava, espiava el meu advocat”

|

- Publicitat -

L’advocat del president de la Generalitat Quim Torra, Gonzalo Boye, ha presentat tres incidents de nul·litat contra les sentències del Tribunal Supremo que van inhabilitar-lo per penjar una pancarta al Palau de la Generalitat.

Boye al·lega que un dels magistrats que va dictar les sentències és el mateix que va autoritzar l’espionatge del CNI al telèfon mòbil de l’advocat amb Pegasus, cosa que hauria vulnerat el secret de les comunicacions entre lletrat i client i hauria afectat el dret de defensa de Torra. Per això, demana la nul·litat de la sentència que el va inhabilitar i de les dues sentències que van confirmar la decisió de la Junta Electoral de retirar-li l’acta de diputat.

Publicitat

En els tres escrits, Boye explica que l’informe del Defensor del Poble, Ángel Gabilondo del 18 de maig passat destaca que Pablo Lucas tenia “un elevat grau de detall en la informació per poder adoptar una decisió d’autorització”. Segons el recurs de Torra, el coneixement de les seves comunicacions amb el seu advocat, Gonzalo Boye, per part del magistrat, ha tingut un “efecte devastador” en el seu dret de defensa i va provocar en Torra “una situació efectiva d’indefensió material”. La defensa de Torra al·lega que ja van intentar recusar el magistrat per falta d’imparcialitat, fet que va ser rebutjat.

Per tot plegat, Torra demana la nul·litat de la sentència per vulneració de drets fonamentals. En cas que no s’anul·li, reclama que el TS traslladi al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) la qüestió prejudicial sobre la legalitat del fet que un magistrat que ha de resoldre un recurs autoritzi alhora l’espionatge del mòbil de l’advocat que interposa el recurs.

Et pot interessar  Torra avisa que la candidatura "efectiva" de Puigdemont a la Presidència "dependrà de moltes coses"

La defensa de Torra tampoc no descarta sol·licitar que es practiquin determinades proves per “acreditar la intensitat de les vulneracions patides”, com per exemple l’aportació de totes les autoritzacions que va fer el magistrat per intervenir les comunicacions de Boye i de l’entorn de Torra i els informes corresponents que va rebre.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut