Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Torra demana a Aragonès que aprovi els pressupostos i convoqui eleccions

|

- Publicitat -

Quim Torra ha sol·licitat a Pere Aragonès que doni llum verda als pressupostos i que convoqui unes eleccions un cop el suport parlamentari al seu govern ha quedat en una minoria de 33 diputats, després de la sortida de Junts per Catalunya de l’executiu.

Tot plegat, ho ha deixat palès en un article al diari ‘Ara’, l’expresident de la Generalitat ha recordat que l’any 2020 ell mateix va prendre aquesta decisió, malgrat haver rebut “suggeriments” d’expulsar el soci de govern (ERC), l’aleshores vicepresident (el mateix Aragonès) o de fer una remodelació profunda de l’executiu. La pandèmia li va “impedir” fer el que ja havia anunciat, però considera que, com aleshores, en una situació en què no es pot complir el mandat encarregat per les urnes, cal “posar el comptador a zero”.

Publicitat

“La responsabilitat d’un governant ha de passar sempre per damunt de l’interès particular i de partit. En aquest sentit, la responsabilitat és sinònim de compromís democràtic. I ningú pot disposar de les institucions com si fossin un instrument per a mantenir-s’hi”, ha considerat l’expresident de la Generalitat.

“Quan es desfan els compromisos i els mandats que han fet possible la formació del Govern, cal retornar la paraula a aquell que l’ha confiada al Parlament”, ha afegit l’exmandatari.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut