Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

Torra creu que ERC hauria d’haver buscat l’acord a tres bandes: “Em va estranyar que les trobades fossin bilaterals”

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat, Quim Torra, creu que ERC hauria d’haver buscat l’acord a tres bandes a l’hora de negociar un acord de Govern. Ho ha dit en una entrevista al ‘El Punt Avui’, on també sosté que li va “estranyar” que les trobades fossin sempre “bilaterals”, referint-se als republicans i els cupaires. De fet, Torra veu urgent que hi hagi un full de ruta clar i un govern a tres. “Que no hàgim arribat a fer la investidura vol dir que ens continuem matant entre nosaltres”, ha assegurat. Un acord que defensa ha de ser “estable” amb tota la “pluralitat i diversitat” de l’independentisme. “No es tracta només de posar-se d’acord en determinats ítems, sinó que es compleixi i no salti d’un dia per l’altre pels aires”, afegeix.

Publicitat

Així, l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, ha alertat que la falta d’un acord entre Junts i ERC que permeti la formació del Govern podria afectar a la credibilitat de l’espectre independentista del Parlament: “Ja fa tres mesos i escaig que negociem, i em sembla que els partits independentistes es juguen la seva credibilitat”. El MHP ha insistit que després dels resultats de les eleccions del 14F –que van permetre que els partits independentistes ampliessin la majoria absoluta i superessin el 50% del vot–, “la ciutadania està esperant un full de ruta clar i un Govern a tres com més aviat millor” i per això, ha emplaçat Junts i ERC a rebutjar els acords bilaterals i a teixir un acord “estable de tot l’independentisme amb tota la pluralitat i diversitat” amb celeritat.

Et pot interessar  ERC, Junts, la CUP i comuns, decidits a esclarir l'espionatge d'Estat: impulsen una comissió d'investigació sobre els policies infiltrats
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió