Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

Torra, contundent contra l’estratègia pactista d’ERC i Junts: “És tornar enrere i abandonar la via encetada el 2015”

"Quan prens la decisió de portar el teu país al límit, que és la via unilateral, i després decideixes que és millor pactar, en algun moment t'has equivocat" rebla Torra

|

- Publicitat -

L’expresident de la Generalitat Quim Torra no veu amb bons ulls que ERC i Junts, els partits que van liderar el referèndum de l’1-O i la unilateralitat, apostin ara per negociar amb el govern espanyol, ja que a parer ser “lamina” el moviment independentista”. “Que les mateixes persones que ens van portar a una via estiguin liderant l’altra penso que ens resta credibilitat a tots”, ha assegurat entrevistat a Catalunya Ràdio.

Resta credibilitat a l’estratègia independentista” que aquestes formacions diguin “que ara sí” que es pot acordar un referèndum amb l’estat espanyol, “allò que durant tots aquests anys han dit que era impossible” ha afegit Torra. L’expresident adverteix que aquesta estratègia suposa “tornar enrere” i abandonar la via encetada el 2015: “Quan prens la decisió de portar el teu país al límit, que és la via unilateral, i després decideixes que no, que és millor que ho pactem, en algun moment t’has equivocat”, ha reflexionat. Per això ha afegit que tots els responsables independentistes s’haurien de disculpar per no haver “aconseguit portar el país a la independència”. “Jo almenys ho faig”, ha reblat.

Publicitat

Torra ha mostrat sense vergonya la “tristesa” que sent per l’estratègia actual dels principals partits sobiranistes, tot assenyalant que “l’única taula on no hi ha verificador és a la taula de governs”, que, d’altra banda, és l’única que realment podria arribar a un acord sobre l’autodeterminació.

Sobre la llei d’amnistia que ha començat a tramitar-se al Congrés dels Diputats, n’ha lloat “els efectes” però n’ha criticat que vinculi el moviment independentista “al sender constitucional”. Segons l’expresident, la forma d’aquesta amnistia torna a subjugar el sobiranisme a la Constitució.

Et pot interessar  Puigdemont diu que les crítiques de Junqueras en campanya s'han de "relativitzar" i allarga la mà a ERC després del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut