Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Torra insisteix en les tres condicions mínimes per poder tramitar els pressupostos espanyols

El president subratlla que "no es pot sortir del marc del mandat democràtic" català

|

- Publicitat -

Encara que el Gobierno hagi decidit “aixecar-se de la taula del diàleg” segons el president Torra, l’executiu català insisteix en les tres condicions mínimes que farien que els partits independentistes aprovessin els pressupostos de Sánchez: concreció de la figura del relator internacional –el que ha portat al trifàsic de l’extrema dreta a manifestar-se a Colón-, contemplar i tenir en compte el dret a l’autodeterminació, i la fi de la repressió, com va plantejar el grup d’ERC. El president reitera que “no podem renunciar a qui som”.

A un dia de l’inici del judici del procés, en una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’ el cap de l’executiu català assegura que no es tramitaran els comptes espanyols “sense que nosaltres puguem parlar de l’exercici del dret a l’autodeterminació” perquè afirma que “no podem sortir del marc del mandat democràtic” mentre que ha reiterat que “no es pot governar contra Catalunya”. Torra, que assistirà al primer dia del judici al Tribunal Suprem, ha avançat que espera que es garanteixi la seguretat del Govern a Madrid.

Publicitat

Respecte a la manifestació nacionalista i catalanòfoba que es va celebrar aquest diumenge a Colón, el president ha afirmat que agraeix “a totes les persones que no van anar ahir a la manifestació contra el diàleg” i ha afegit que li agradaria que “la societat espanyola s’apoderés dels valors republicans”.

El no a les eleccions

Passi el què passi amb les sentències dels líders independentistes, Torra no convocarà eleccions. Així ho ha assegurat alhora que ha dit que “es necessita una resposta democràtica en cas que la condemna no sigui absolutòria” i ha reafirmat les paraules del pres polític Jordi Cuixart: “desobediència civil tants cops com faci falta” perquè, ha subratllat, “l’1-O va ser això”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut