Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Torra assegura que les mesures decretades per contenir els brots a l’Alt Empordà han demostrat donar “bon resultat”

El president es reuneix de forma telemàtica amb representats de la comarca per seguir l’evolució de la covid-19

Avatar
Agències 03/08/2020
Pla general de la reunió telemàtica del president de la Generalitat, Quim Torra, amb representants de l'Alt Empordà per seguir l'evolució de la covid-19 a la comarca, el 3 d'agost del 2020. (Horitzontal)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que les mesures decretades per contenir els brots de coronavirus a Figueres i Vilafant han demostrat donar “bon resultat”. El president s’ha reunit aquest dilluns de manera telemàtica amb representants de l’Alt Empordà per seguir l’evolució de la covid-19 a la zona. Ho ha fet poques hores després que el Procicat relaxés algunes de les mesures decretades ara fa quinze dies; però tot i això, mantenint l’alerta per evitar que els casos tornin a revifar. Torra ha admès que “és un moment complicat, especialment per als municipis més turístics”, però ha insistit en què, malauradament, “anirem tenint brots i hem d’aprendre a conviure amb el virus”.

El president de la Generalitat s’ha reunit aquest matí de forma telemàtica amb representants de l’Alt Empordà per seguir l’evolució de la Covid-19 a la comarca. Quim Torra ha expressat el seu suport als responsables i ciutadans dels territoris afectats per les noves mesures, perquè entén que “és un moment complicat, especialment per als municipis més turístics”.

“No és fàcil, però hem vist que les mesures que hem anat prenent, per exemple a Lleida i al Segrià, estan donant un bon resultat i, quan vagin apareixent brots arreu del país, haurem d’aplicar-les”, ha insistit.

Malauradament, “anirem tenint brots i hem d’aprendre a conviure amb el virus”, ha admès el president. I per això, durant la reunió ha subratllat que les dades actualitzades i públiques de la covid-19 municipi per municipi també han d’ajudar a conèixer les tendències i a donar més informació als alcaldes i alcaldesses “per evitar així trobar-nos amb sorpreses”.

A la reunió telemàtica també hi han participat el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès; el conseller d’Interior, Miquel Buch; el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon; la secretaria general de Salut, Laura Pelay; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó; l’alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys; l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan; la presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez; el gerent de la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras; l’intendent de la Regió Policial de Girona, Jordi Bascompte, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila.