Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Torra assegura que a Espanya hi ha una “burocràcia estèril”

El president de al Generalitat demana “suggeriments ambiciosos” a la nova Comissió Jurídica per resoldre problemes en l’ordenament català

Agències 14/07/2020
El president de la Generalitat, Quim Torra, en un moment de la presa de possessió dels nous membres de la Comissió Jurídica Assessora. Imatge del 14 de juliol de 2020. (Horitzontal)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dimarts que el món requereix que Catalunya sigui “àgil” per avançar en solucions i evitar que el país “s’aturi o vagi més a poc a poc” per una “burocràcia estèril”. Durant l’acte de presa de possessió dels nous membres de la Comissió Jurídica Assessora, el cap del Govern els ha emplaçat a adreçar-se a l’executiu català amb “suggeriments disruptius i ambiciosos” per resoldre els problemes que detectin en l’ordenament jurídic català. Torra ha apostat perquè aquest ordenament faci de la Generalitat una administració més propera al ciutadà, de col·laboració i no confrontació, que s’arribin a acords pel bé comú i que vetlli pels més vulnerables.

Després de la presa de possessió Torra s’ha dirigit als assistents i els ha dit que “ara més que mai” cal una Comissió Jurídica Assessora que exerceixi de “far” en el món del dret davant dels grans reptes que s’han d’emprendre en els moments “transcendents” com els que s’han viscut amb la pandèmia de la covid-19.

Així, el president Torra ha parlat de guanyar en “agilitat”, “capacitat d’adaptació” i en “ètica”.
Torra ha celebrat que la renovació de la comissió suposi l’entrada de nous “lideratges i expertesa” en el món digital, la protecció social i la defensa dels drets individuals i col·lectius.

Segons Torra, aquests requisits són necessaris perquè Catalunya viu “moments de complexitat” amb “canvis i revisió d’estructures”. Pel cap de l’executiu català cal treballar per garantir que l’Estat de dret suposi un mitjà per assolir els “ideals més nobles” de justícia, pau i llibertat. “Fem que el futur que ha de venir sigui per assolir aquests ideals. Conjurem-nos-hi”, ha conclòs.

El president de la Generalitat ha subscrit les paraules del president de la Comissió Jurídica Assessora, Albert Lamarca, que ha argumentat que el segle XXI ha estat “d’or” per la tradició jurídica catalana.